Koude avonden vragen om kost uit den oven. Gisteren maakte ik quiche en vandaag was er nog een restje als middagsnack. Tijd voor nog eens een lactosevrij recept…
Quiche met zalm en broccoli
Wat heb je nodig?
Kant en klaar bladerdeeg
1 broccoli
8 kerstomaatjes
400 gr zalm
3 eieren
250 ml sojaroom
peper
zout
dille
lactosevrije geraspte kaas
Aan de slag!
Verwarm de oven op 210gr.
Stoom de broccoli beetgaar en doe hetzelfde met de zalm. Doe de broccoli in kleine roosjes en de zalm in stukjes.
Snij de kerstomaatjes in partjes.
Leg je deeg in een bakvorm, prik er wat gaatjes in en leg op de bodem een klein beetje kaas.
Schik de roosjes broccoli, stukjes zalm en tomatenpartjes op je deeg.
Klop de 3 eieren los met de sojaroom en kruid naar smaak af met peper, zout en dille.
Giet het eimengsel over de groenten en zalm.
Bestrooi het geheel met wat geraspte kaas.
Zet de quiche 30-40 minuten in je oven.
Smakelijk!